Mimari projeler nasıl tasarlanır?
Mimari projeler nasıl tasarlanır?, available at $24.99, has an average rating of 4.58, with 77 lectures, 5 quizzes, based on 880 reviews, and has 3175 subscribers.
You will learn about Mimari proje tasarımı nasıl yapılır? (İmar durumu, kot evrakı, aplikasyon krokisi, plankote, inşaat istikamet rölevesi gibi belgeler projede nasıl yorumlanır?) Mimari proje nasıl okunur? (Proje anteti, vaziyet paftası, krokiler, tablolar, hesaplar paftası , planlar, kesit ve görünüşler) KAKS, TAKS, %30 hesabı, sığınak hesabı vb. nasıl yapılır? (Emsal hesabı yapılırken gözden kaçırılanlar, taks hesabı ve alan hesaplarının püf noktaları) Mimarlar projeye nasıl başlar? (Arazi ve imar verileriyle işverenin isteklerini projede bir araya getirme örnek proje üzerinden hesaplamalar) İnşaat Yapı ruhsatı nasıl alınır? (Bir mimarlık ofisi, yapı denetim , mimar – işveren ilişkileri ve bürokratik süreçlerin anlaşılır şekilde ifade edilmesi) Projelerde sıklıkla yapılan hatalar nelerdir? (Mimarların sıklıkla yaptığı hatalar, gözden kaçması muhtemel çizim hataları ile unutulan teknik konular) Bağımsız Bölüm Tablosu nedir? Nasıl hazırlanır? Arsa payı, müşterek alan payı, net alan, brüt alan hesaplama Bir arsadan kaç daire çıkar? Toplam inşaat alanı nasıl hesaplanır? Otopark, sığınak, yangın , imar yönetmeliği nasıl okunur? Binalara nasıl kot verilir? TÜBGK, SBK, YK nedir? Kademeli bina nedir? Nasıl çizilir? Vaziyet planı nedir? Mimari vaziyet planı nasıl çizilir? Proje hazırlanırken hangi yönetmeliklerden nasıl faydalanılır? (Yangın, İstanbul İmar, Planlı Alanlar, Sığınak ve otopark yönetmeliği hakkında pratik bilgiler) This course is ideal for individuals who are Mimarlar or İç mimarlar or İnşaat Mühendisleri or İnşaat Teknikerleri or Mimarlık öğrencileri or İnşaat Mühendisliği öğrencileri or İç mimarlık öğrencileri or İnşaat teknikerliği öğrencileri or Mimari Restorasyon bölümü öğrencileri or Yapı ressamları or Makine Mühendisleri or Elektrik – Elektronik Mühendisleri or Yapı müteahhitleri or İnşaat sektöründe çalışan profesyoneller or Yapı Denetim Firması çalışanları It is particularly useful for Mimarlar or İç mimarlar or İnşaat Mühendisleri or İnşaat Teknikerleri or Mimarlık öğrencileri or İnşaat Mühendisliği öğrencileri or İç mimarlık öğrencileri or İnşaat teknikerliği öğrencileri or Mimari Restorasyon bölümü öğrencileri or Yapı ressamları or Makine Mühendisleri or Elektrik – Elektronik Mühendisleri or Yapı müteahhitleri or İnşaat sektöründe çalışan profesyoneller or Yapı Denetim Firması çalışanları.
Enroll now: Mimari projeler nasıl tasarlanır?
Summary
Title: Mimari projeler nasıl tasarlanır?
Price: $24.99
Average Rating: 4.58
Number of Lectures: 77
Number of Quizzes: 5
Number of Published Lectures: 77
Number of Published Quizzes: 5
Number of Curriculum Items: 85
Number of Published Curriculum Objects: 85
Number of Practice Tests: 2
Number of Published Practice Tests: 2
Original Price: ₺299.99
Quality Status: approved
Status: Live
What You Will Learn
- Mimari proje tasarımı nasıl yapılır? (İmar durumu, kot evrakı, aplikasyon krokisi, plankote, inşaat istikamet rölevesi gibi belgeler projede nasıl yorumlanır?)
- Mimari proje nasıl okunur? (Proje anteti, vaziyet paftası, krokiler, tablolar, hesaplar paftası , planlar, kesit ve görünüşler)
- KAKS, TAKS, %30 hesabı, sığınak hesabı vb. nasıl yapılır? (Emsal hesabı yapılırken gözden kaçırılanlar, taks hesabı ve alan hesaplarının püf noktaları)
- Mimarlar projeye nasıl başlar? (Arazi ve imar verileriyle işverenin isteklerini projede bir araya getirme örnek proje üzerinden hesaplamalar)
- İnşaat Yapı ruhsatı nasıl alınır? (Bir mimarlık ofisi, yapı denetim , mimar – işveren ilişkileri ve bürokratik süreçlerin anlaşılır şekilde ifade edilmesi)
- Projelerde sıklıkla yapılan hatalar nelerdir? (Mimarların sıklıkla yaptığı hatalar, gözden kaçması muhtemel çizim hataları ile unutulan teknik konular)
- Bağımsız Bölüm Tablosu nedir? Nasıl hazırlanır?
- Arsa payı, müşterek alan payı, net alan, brüt alan hesaplama
- Bir arsadan kaç daire çıkar? Toplam inşaat alanı nasıl hesaplanır?
- Otopark, sığınak, yangın , imar yönetmeliği nasıl okunur?
- Binalara nasıl kot verilir? TÜBGK, SBK, YK nedir?
- Kademeli bina nedir? Nasıl çizilir?
- Vaziyet planı nedir? Mimari vaziyet planı nasıl çizilir?
- Proje hazırlanırken hangi yönetmeliklerden nasıl faydalanılır? (Yangın, İstanbul İmar, Planlı Alanlar, Sığınak ve otopark yönetmeliği hakkında pratik bilgiler)
Who Should Attend
- Mimarlar
- İç mimarlar
- İnşaat Mühendisleri
- İnşaat Teknikerleri
- Mimarlık öğrencileri
- İnşaat Mühendisliği öğrencileri
- İç mimarlık öğrencileri
- İnşaat teknikerliği öğrencileri
- Mimari Restorasyon bölümü öğrencileri
- Yapı ressamları
- Makine Mühendisleri
- Elektrik – Elektronik Mühendisleri
- Yapı müteahhitleri
- İnşaat sektöründe çalışan profesyoneller
- Yapı Denetim Firması çalışanları
Target Audiences
- Mimarlar
- İç mimarlar
- İnşaat Mühendisleri
- İnşaat Teknikerleri
- Mimarlık öğrencileri
- İnşaat Mühendisliği öğrencileri
- İç mimarlık öğrencileri
- İnşaat teknikerliği öğrencileri
- Mimari Restorasyon bölümü öğrencileri
- Yapı ressamları
- Makine Mühendisleri
- Elektrik – Elektronik Mühendisleri
- Yapı müteahhitleri
- İnşaat sektöründe çalışan profesyoneller
- Yapı Denetim Firması çalışanları
Mimari proje okumayı, tasarım ve çizim yapmayı elbette bu kurs sayesinde öğrenmeyeceksiniz. Ayrıca bu kurs size mimarlık yapabilme yeteneği de kazandırmayacak. Çünkü mimarlık bir kaç saatlik anlatıyla öğrenilebilecek bir alan elbette değildir.
Ancak ömrünü bu mesleğe adamış ve en iyi eserini 80 yaşında (Selimiye Camii) tamamlayan MİMAR SİNAN’ın da dediği gibi; ”Yaptığın işi gönlünde hissedersen, ırmaklar çağlar içinde..” yani severek, azimle ve isteyerek öğrenme tutkusuyla kendini mimari alanda geliştirmek isteyenlere bu kursta çok fazla şey var.
Bu eğitim özellikle henüz mesleğe yeni adım atan yeni mezun mimarlar, iç mimarlar, inşaat mühendisleri ve farklı alanlarda çalışan diğer profesyoneller için oldukça faydalı olacaktır.
Mesleki gelişim ve kariyer basamaklarını tırmanmak belirli zorlukları aştıktan sonra gelir. Bu eğitime sahip olarak neleri kazanacağınızı aşağıdaki maddelerde sizlerle kısaca paylaşabilirim;
-
Henüz meslek seçiminde bulunmamış paydaşlar için mimarlar neler yapar?sorusuna detaylı yanıtlar bulabileceksiniz. Eğer çok taze iseniz biraz beyniniz yanabilir ama en azından göz aşinalığınız olur. Bu da ileride nelerle karşılaşabileceğiniz noktasında size harika fikirler verecektir.
-
Mimarlığın sihirli dünyasına yeni adım atanlar için bulunmaz yıllanmış tecrübelerin paketlenmiş haldeki bilgi kapsüllerini sunar. Böylelikle hangi durumda nasıl davranacağınızı düşmeden , yanlışlar yapmadan öğrenme ihtimaliniz artmış olur.
-
Projecilik yapan mimarlar için güncel mevzuatların pratik ipuçlarını hemen hemen her derste paylaşmış olacağım. Bu, pratiklik ve bilgi dağarcığınızın artması anlamına gelirken, yeni & alternatif iş kaynaklarını da sizlere sunmuş olacaktır.
-
Sektörde statik proje, elektrik projesi, mekanik proje geliştiriciliği yapan mühendis ve teknikerler için mimari projeleri daha iyi tanıma fırsatı sunar.
-
Yapı, inşaat ve mimarlık sektöründe olmamasına rağmen bu eğitimden faydalanan kimseler sektörümüze ilişkin faydalı ve özellikli bilgilere mimari proje nasıl tasarlanır? Proje çiziminde nelere dikkat edilir? gibi sorulara harika yanıtlar alır.
Sektördeki yenilikler, daha farklı ve metodoloji bakımından katkı sağlayacağını düşündüğüm ilave notlar ve anlatımlar olduğunda bu eğitim videolarına eklemeler ve güncellemeler sürekli olarak yapılacaktır. Bu eğitim sayesinde kendi içimizde bir topluluk oluşturarak soru ve fikirlerinizi ücretsiz olarak paylaşabileceğiniz kolaylıkla ulaşabileceğiniz bir mimar danışman da kazanmış olacaksınız.
KURSLA İLGİLİ BAZI DEĞERLENDİRMELER;
⭐⭐⭐⭐⭐ “Merhaba hocam sizi m**** sitesinden beri takip etmekteydim o dönemde de sorduğum tüm soruları içtenlikle cevaplamıştınız kurs yayınladığınızı gördüğümde de direk aldım. Piyasada 3 yıldır kurumsal firmalarda gerek tasarım mimarı olarak gerekse proje müdürlüğü yapmış biri olarak şunu söyleyebilirim ki yayınladığınız eğitim seti yeni mezun ve özel sektörde çalışacak arkadaşlar için Hint kumaşı niteliğinde. Maalesef ki sektörde bu bilgileri kimse hap olarak paylaşmıyor yada paylaşmak istemiyor:) Bu kadar cüzi bir miktara bu değerli bilgilerinizi bizlerle paylaştığınız için size şahsım adına da çok teşekkür ederim.Elinize emeğinize yüreğinize sağlık.” Halil A.
⭐⭐⭐⭐⭐ “Mükemmel bir anlatım, yıllar geçse bile faydalı. Piyasada çalışmaya başladım ve bu kurs sayesinde ofiste kalifiye bir eleman olduğum, tecrubeli biri olduğum söyleniyor. Muhakkak izlenilmesi gereken bir kurs çünkü okullarda bu bilgiler ne yazık ki yok ve mesleğimden para kazanabilecek duruma gelmem için çok yardımcı oldu. Tekrar tekrar izleyip kendimi geliştiriyorum.” A.Çeker
⭐⭐⭐⭐⭐ “Samimiyet.! Murat hocaya verdiğim cüzzi rakam sonuna kadar helal olsun.Çünkü mimarlar kadar mesleki dayanışmanın az olduğu grup azdır.Hiç bir şey saklamadan eğitim içeriğini tüm reel sektör gerçeklerini belirterek anlatmış.Ben de yıllardır aynı yollardan geçiyorum.Mimarlık fakültelerinde vaat edilen gülücüklü yaşam maalesef gerçeklikte bürokrasi,tecrübesilizlik bahane edilere düşük ücret vs. onlarca sorunla geri dönüyor.Eğitim içeriği tasarım gücünüzü artırmaktan ziyade bürokratik ezici piyasa koşullarında karşınıza çıkabilecekler ile iglili bir çok şeyi içeriyor.Kesinlikle tavsiye ediyorum..” İdris Ş.
⭐⭐⭐⭐⭐ “Mimari projelerin tasarlanma sureclerini anlamak, bu surecin tum asamalarini sizin aydinlatici aciklamalarinizla ogrenmek, ileride yapmayi dusundugum kendi yazlik evimin tum proje ve tum asamalarini daha net anlamama cok kisa surede yardimci oldu. Kafamdaki pek cok sorunun cevabini bu egitimde buldum. Bu egitim benim dusundugum projenin kesinlikle daha kisa surede olusmasina yardimci olacak. Cunku edindigim bilgiler kendime olan guvenimi arttirdigi gibi projemin hangi noktalarina kisisel olarak katkida bulunmam gerektigi konusundada bana yardimci oldu. Hersey icin cok tesekkurler hocam. Saygilar…” Yıldıray A.
⭐⭐⭐⭐⭐ “Sıradan bir 5 puan olarak değil de “yıldızlı 5 puan” demek daha doğru olur. Sayın hocamız gerçekten bilgilerini ve tecrübelerini samimi bir şekilde anlatıyor. Kafama takılan soru işaretlerini tamamen giderdi diyebilirim. Sorularıma yönelttiği cevaplar çok acıklayıcı ve titizdi. Hatta ihtiyaç halinde bizden daha fazla gayret edip yeni eğitim videoları da hazırlıyor. HERKESE YÜZDE YÜZ TAVSİYE EDERİM. Çalıştığınız ofislerin birçoğunda 2 fincan kahve fiyatına g bu kadar bilgi ve tecrübe vermezler. Tekrar tekrar teşekkürler Murat hocam.”Ali Kemal K.
⭐⭐⭐⭐⭐ “çok faydalı, hayat kurtarıcı ve pratik bilgiler edindim. anlatım tekniği son derece başarılı.”K.Kübra Ü.
⭐⭐⭐⭐⭐ “Arkadaşlar kurs gerçekten faydalı onun bunun minnetini çekipte öğrenemeyeceğiniz birçok bilgi burda ve sorularınız çok hızlı cevaplanıyor hatta soru sordum ve 1 saat içerisinde “37. Yönetmeliklerdeki değişiklikleri okumak” adlı Videoyu resmen benim sorum için yayınladı 🙂 Ben çok istifade ettim, mimarlıkla alakası olan herkese çok faydalı bilgiler var. Murat Abiye teşekkür ediyorum.”TahaY.
⭐⭐⭐⭐⭐ “Bu İşle ilgili herkesin edinmesi gerekn bir kurs kesinlikle. Kursu almadan önce kursun içeriğinin zenginliği ilgimi çekmişti ama anlatımı da gerçekten bir o kadar kaliteli. Murat hoca çok iyi bir eğitmen bu kursun işinde iyi kötü herkese bir katkısı olacağından şüphem yok. Murat Hocamızın yüreğine sağlık. Umarım çalışmaları sadece bunlarla sınırlı kalmaz başka eğitim kurslarını da görmek dileğiyle. Bize daha fazla şeyler katacağını umuyorum. Tekrar teşekkür ederim.” Hüseyin
⭐⭐⭐⭐⭐ “İndirilebilen içerikleri gerçekten dolu dolu. Ayrıca konunun özeti sade bir şekilde anlatılmış. Hocamızın emeğine sağlık.”Mehmet K.
⭐⭐⭐⭐⭐ “Ben yeni mezun bir mimarım. Eğitim içeriğindeki konulara ve yönetmeliklere aşinalığım vardı ancak bu konuda kendimi geliştirmek istiyordum. Gerçekten çok başarılı. Bilmemiz gereken her noktaya değinmişsiniz. 4-5 güne zorlanmadan bitirdim. Tekrar tekrar açıp incelemeyi düşünüyorum. Emeğinize sağlık. Teşekkür ederim. Meslek hayatınızda başarılar dilerim.” Rana
⭐⭐⭐⭐⭐ “Mimar olmama rağmen yıllardır piyasada iç mekan projelerinde (mağaza, restorant, otel gibi) ve sahada da ince işler üzerinde çalışmamdan dolayı; ruhsat projelerinde bulunamamıştım. Ofisimi açtıktan sonra hem iç mekan hem de ruhsat projeleriyle de ilgilenmeye başladım. Fakat ruhsat projeleri için gelen talepler karşısında hep bir tedirginlik yaşıyordum.. ders süresince de bahsettiğiniz üzere yönetmeliğin sürekli değişmesi ve detayların çok fazla olması benim geri durmama sebep oluyordu.. aklıma takılan küçük soruları çevremden öğrensem de her seferinde rahatlıkla sorulamıyor malesef.. bu sebepten eğitiminiz karşıma çıktığında; bu duruma cevap olabileceğini düşündüm ve satın aldım. Çoğu konuyu ve detayı bilsem de anlattığınız ufak tefek nüanslar, konuları netleştirmemde büyük yarar sağladı. Piyasada bu konuda uzun süre çalışan birisinden bunları öğrenmek büyük artı. Böyle bir eğitimi hazırlamış olduğunuz için çok teşekkür etmek istedim.. Güncellemelerinizi ve diğer derslerinizi de takip edeceğim.”Buket C.
⭐⭐⭐⭐⭐ “Çok özenle hazırlanmış bir kurs. Yeni başlayan arkadaşlara adeta eskiden ben ilkokuldayken meşhur ve gerekli olan bir TÜMDERSLER KİTABI vardı onun kadar değerli. Mesleğe aşinalığı olanların bile kendine birşeyler katabileceği güzel bir kurs.”Murat Ş.
⭐⭐⭐⭐⭐ “Kesinlikle tüm mimarlık öğrencilerinin tekrar tekrar izlemesi gereken bir video eğitim. Bu videodaki bilgilere sahip olmadan piyasada çizim yapma ihtimalimiz yok.” İsmail Cem C.
Course Curriculum
Chapter 1: Mimari projeye nasıl başlanır?
Lecture 1: Giriş & Eğitimin içeriği
Lecture 2: Kurs içeriğini tanıyalım
Lecture 3: Mimari proje nedir?
Lecture 4: İmar durum belgesi, kot kesit, aplikasyon vb. evrakları tanıyalım
Lecture 5: Vaziyet planı nasıl çizilir?
Lecture 6: Vaziyet planı çizim & kontrol notları
Lecture 7: Bodrum kat planı nasıl çizilir?
Lecture 8: Zemin kat planı nasıl çizilir?
Lecture 9: Normal kat planı nasıl çizilir?
Lecture 10: Mahal ve tefriş çizimleri nasıl yapılır?
Lecture 11: Çatı planı nasıl çizilir?
Lecture 12: Çatı şekli ve tasarımı nasıl belirlenir?
Lecture 13: Çatı piyesi nedir? Nasıl çizilir?
Lecture 14: Kesit çizimleri nasıl yapılır?
Lecture 15: Görünüş çizimler nasıl yapılır?
Lecture 16: İnşaat yapım sözleşmesi için mimari persfektif çizimi nasıl hazırlanır?
Chapter 2: Mimari projelerdeki hesaplar nasıl yapılır?
Lecture 1: Emsal verilen yerlerde daire sayısı hesaplama
Lecture 2: Emsal verilmeyen yerlerde daire sayısı hesaplama
Lecture 3: Mimari sunum teknikleri nelerdir? (İlk sunum ve revizyonlar)
Lecture 4: Emsal hesabı nasıl yapılır?
Lecture 5: Yüzde otuz hesabı nasıl yapılır?
Lecture 6: Emsal ve Yüzde Otuz Hesabı Farklı Bir Örnek
Lecture 7: Müstakil konutlarda emsal ve yüzde otuz hesabı nasıl yapılır?
Lecture 8: Doğrudan emsal harici alanlar
Lecture 9: Taks hesabı nasıl yapılır?
Lecture 10: Yeni bir projeye başlarken dikkat edilmesi gerekenler
Lecture 11: Binayı kurgulamak ve tasarımı oturtmak
Lecture 12: Binalara nasıl kot verilir?
Lecture 13: Kademeli bina ne demektir? Kademeli bina çizimi nasıl yapılır?
Lecture 14: Yapı inşaat alanı nedir? Nasıl hesaplanır?
Lecture 15: Ortak alan tablosu nasıl oluşturulur?
Lecture 16: Arsa payı nedir? Nasıl hesaplanır?
Lecture 17: Otopark ihtiyacı ve otopark hesabı nasıl yapılır?
Lecture 18: Sığınak ihtiyacı ve sığınak hesabı nasıl yapılır?
Lecture 19: Otopark ve Sığınak yönetmeliği hakkında pratik bilgiler
Lecture 20: Su deposu hesabı nasıl yapılır?
Lecture 21: Dükkan deposu hesabı nasıl yapılır?
Lecture 22: Konut ve Dükkan depoları hesabındaki ufak değişiklikler
Lecture 23: Net alan hesabı nasıl yapılır? Bağımsız bölüm net alanı ne demektir?
Lecture 24: Brüt alan hesabı nasıl yapılır? Bağımsız bölüm brüt alanı ne demektir?
Lecture 25: Bağımsız bölüm tablosu nasıl oluşturulur?
Chapter 3: Ruhsat süreçleri ve ruhsat projesi bileşenleri
Lecture 1: Mimari projeler için yönetmelikleri tanıyalım
Lecture 2: Yönetmelikleri anlamak ve yorumlamak
Lecture 3: Yönetmeliklerdeki değişiklikleri okumak
Lecture 4: 27.12.2019 Tarihli Yönetmelik değişikliği
Lecture 5: Mimari proje kontrolü nasıl yapılır?
Lecture 6: Yangın yönetmeliğine göre alınacak tedbirler
Lecture 7: Statik projeler için bilinmesi gerekenler
Lecture 8: Elektrik Projeleri için bilinmesi gerekenler
Lecture 9: Mimari projeler belediye onayına nasıl sunulur?
Lecture 10: Yapı denetim sistemi müellif işlemleri
Lecture 11: Yapı ruhsatı formunu tanıyalım
Lecture 12: Tadilat ruhsatları hakkında herşey
Chapter 4: Mimari proje çeşitleri ve bilinmesi gerekenler
Lecture 1: Konut projesi daire tipolojisi (Studio, 1+1, 2+1, 3+1 vs. daire planları)
Lecture 2: B2 (Bitişik nizam konut proje örneği) proje incelemesi
Lecture 3: Akaryakıt & LPG İstasyonu Projeleri nasıl çizilir?
Lecture 4: Prefabrik fabrika projesi nasıl çizilir?
Lecture 5: Yönetmeliğe göre yapılabilecek minimum daire kaç metrekaredir?
Chapter 5: Bonus içerikler
Lecture 1: Bloklu işler (bir proje incelemesi)
Lecture 2: Faydalı teknik dökümanlar
Lecture 3: Mimari tasarım kursu hediyesi
Lecture 4: Mimari proje kontrol formu [ücretsiz]
Lecture 5: Faydalı araştırma faaliyetleri – 7
Lecture 6: Örnek uygulama sorusunun cevabı videosu (1)
Lecture 7: Örnek uygulama sorusunun cevabı videosu (2)
Lecture 8: Mimarlık ve 101 şey kitabı [ücretsiz indirin]
Lecture 9: Çelik yapılar ve mimari tasarım dökümanları
Lecture 10: Otopark Yönetmeliği Değişiklik hk.
Lecture 11: Mimari projelerde fiyatlandırma nasıl yapılmaktadır?
Lecture 12: Yığma yapılar nasıl çizilir? [Örnek Proje]
Lecture 13: Kurum Görüşleri Arşivi
Lecture 14: Yangın Merdivenleri Tasarım Kılavuzu
Lecture 15: 12.05.2023 Tarihli Planlı Alanlar İmar Yönetmeliği Değişikliği
Lecture 16: 12.08.2023 Tarihli Tebliğ
Lecture 17: Kentsel Dönüşüm Meseleleri
Lecture 18: Yapı Ruhsatında Mimarın Rolü ve Sorumlulukları kitabı [ücretsiz indirin]
Lecture 19: Mimarlıkla İlgili Bilgi Yarışması Testler
Instructors
-
Murat ERÇELEBİ
Yüksek Mimar
Rating Distribution
- 1 stars: 13 votes
- 2 stars: 14 votes
- 3 stars: 68 votes
- 4 stars: 228 votes
- 5 stars: 557 votes
Frequently Asked Questions
How long do I have access to the course materials?
You can view and review the lecture materials indefinitely, like an on-demand channel.
Can I take my courses with me wherever I go?
Definitely! If you have an internet connection, courses on Udemy are available on any device at any time. If you don’t have an internet connection, some instructors also let their students download course lectures. That’s up to the instructor though, so make sure you get on their good side!
You may also like
- Top 10 Video Editing Courses to Learn in November 2024
- Top 10 Music Production Courses to Learn in November 2024
- Top 10 Animation Courses to Learn in November 2024
- Top 10 Digital Illustration Courses to Learn in November 2024
- Top 10 Renewable Energy Courses to Learn in November 2024
- Top 10 Sustainable Living Courses to Learn in November 2024
- Top 10 Ethical AI Courses to Learn in November 2024
- Top 10 Cybersecurity Fundamentals Courses to Learn in November 2024
- Top 10 Smart Home Technology Courses to Learn in November 2024
- Top 10 Holistic Health Courses to Learn in November 2024
- Top 10 Nutrition And Diet Planning Courses to Learn in November 2024
- Top 10 Yoga Instruction Courses to Learn in November 2024
- Top 10 Stress Management Courses to Learn in November 2024
- Top 10 Mindfulness Meditation Courses to Learn in November 2024
- Top 10 Life Coaching Courses to Learn in November 2024
- Top 10 Career Development Courses to Learn in November 2024
- Top 10 Relationship Building Courses to Learn in November 2024
- Top 10 Parenting Skills Courses to Learn in November 2024
- Top 10 Home Improvement Courses to Learn in November 2024
- Top 10 Gardening Courses to Learn in November 2024